Vizit karte

Vizit karte

Vizit karte su veoma bitna kategorija štampe promotivnog materijala. Ovaj reklamni materijal je veoma pogodan jer ga možete nositi svuda sa sobom, bukvalno u džepu, i u svakoj situaciji ga podeliti novim poznanicima, potencijalnim korisnicima i drugima koje bi mogle zanimati vaše usluge ili proizvodi.

Međutim, kao i kod drugih tipova reklamnih materijala, i kod vizit karti je veoma bitan njihov izgled i dizajn.

Kako zbog malih dimenzija, ali i manje veličine fonta štampe, vizit karta često može proći neopaženo. Međutim, zahvaljujući profesionalno odrađenom dizajnu i istaknutim pravim detaljima, svaka kartica ima potencijal da donese mnogo vašem preduzeću za malo novca.

Dizajn je upravo prva stvar koja će privući pogled osobe kojoj dajete vizit karticu. Stoga, vrhunska grafika i kvalitet kako štampe, tako i papira na kome se štampa izvodi je od ključnog značaja.

Poznato je da se vizit kartice koriste već nekoliko decenija unazad i predstavljaju jedan od najčešće korišćenih reklamnih materijala kada je reč o preduzetnicima i firmama.

Ranije su se vizit kartice izrađivale drugačije, sa jednostavnijim dizajnom, bile su obične i neprivlačne.

Zahvaljujući savremenim metodama štampe, najsavremenijim uređajima, papiru najvišeg kvaliteta i obučenom osoblju, kod nas u radnji u Beogradu je moguće odštampati vizit kartice po želji.

To podrazumeva kombinovanje različitih oblika, dimenzija, boja, fontova štampe i drugih detalja. Samo na taj način možete osigurati da će potencijalni korisnik pročitati ono što je na karti napisano i sačuvati je radi saradnje.

U nastavku možete pročitati više o tehnikama štampe, dizajnu vizit karti, tipovima materijala na kojima se može štampati, ali i nešto više o ceni izrade vizit karti.

Vizit karte kolor štampa na 300 gr. kunsdruk papiru(dim. 9x5 cm ili 8.5 x 5.5 cm)jednostraneobostrane
100 kom.
630 din.
990 din.
200 kom.
1040 din.
1540 din.
300 kom.
1210 din.
1820 din.
500 kom.
1920 din.
2700 din.
1000 kom.
3410 din.
4900 din.
*opciono doplata za plastifikaciju
na upit
na upit
*opciono doplata za 350 gr. kunsdruk
na upit
na upit

Štampa vizit karti

Kao što smo ranije rekli, štampa vizit karti se izvodi već decenijama. Načini izrade, tehnike kojima se štampa, ali i dizajn štampe su se itekako menjali godinama.

Tako danas zahvaljujući savremenim tehnikama štampe, mašinama koje se koriste, modernim dizajnima i visokokvalitetnim materijalima na kojima se štampa, moguća je izrada najrazličitijih vizit karti u visokom kvalitetu i po želji korisnika.

Same vizit kartice su veoma bitan segment reklamne kampanje jedne firme ili pojedinca koji se bavi određenim poslom.

Ove kartice, ukoliko se odrade na pravilan način (dizajn, detalji koji privlače pažnju), nude priliku da veoma lako i po pristupačnim cenama privučete veliki broj klijenata.

Kada je reč o tehnikama štampe, kod nas u štampariji u Beogradu se primenjuju ofset i digitalna štampa. Karakteristično za obe tehnike je da daju visok kvalitet i dugotrajni otisak.

Što se tiče materijala na kojima se štampa, uvek se primenjuje najkvalitetniji papir, ali se vizit kartice mogu štampati i na plastici i drugim materijalima koji su dostupni kod nas, a pogodni za ovu vrstu promotivnog materijala. Na primer, veoma lep efekat se postiže primenom specijalnih papira ili plastike.

Moguće je izraditi vizit karte u mat ili sjajnoj varijanti, ali one mogu biti i reljefne ili konturne. Osim toga, možete odabrati standardne (85x55mm ili 90x50mm) ili nestandardne dimenzije.

Takođe, moguća je jednostrana i dvostrana štampa, u boji ili crno-belo. Moguće je kombinovati kolor i crno-belu štampu u slučaju dvostrane štampe. Dakle, sve zavisi od vaših želja i ideja!

Vizit karte Homemade gifts

Važno je napomenuti i da se nakon štampe može izvoditi grafička dorada vizit kartica, a tu se pre svega misli na plastifikaciju ili zaobljenje uglova, što dodaje na vizuelnom efektu i generalnom utisku koji se ostavlja kod potencijalnog klijenta.

Cena štampe vizit kartica nije fiksna, već zavisi od dosta faktora. Na primer, štampa većih količina je često isplativija u odnosu na manje tiraže. Osim toga, broj boja, debljina, kvalitet i vrsta papira i završna grafička dorada su još neki faktori koje treba uzeti u obzir.

U suštini, cena se formira u zavisnosti od projekta, pa je najbolje da nam pošaljete upit ili nas kontaktirate putem podataka koje možete pronaći na našoj internet stranici.

Vizit karte dimenzije

Jedno od najčeščih pitanja koje dobijamo od korisnika jeste vezano za dimenzije vizit karti.

Kao što je to od ranije ostao običaj, vizit kartice su predviđene da stanu u novčanik. Stoga, potrebne su manje dimenzije. Mi najčešće štampamo vizitkarte u dimenziji 90x50mm. Naravno, ukoliko to klijent zahteva, moguća je izrada u drugim veličinama.

Interesantna je i dimenzija 85x55mm koja je dosta slična dimenziji platnih kartica, a samim tim pogodna za novčanik.

PVC vizit kartice

Jedan od noviteta u izradi i dizajnu vizit karti jesu i PVC vizit kartice. Ovaj tip kartica se izrađuje od materijala koji se naziva juvidur, što je zapravo posebna PVC plastika namenjena štampi ovakvih reklamnih materijala.

Ovako izrađene vizit kartice imaju značajno duži vek trajanja u odnosu na klasične papirne kartice, a imaju i veću otpornost na habanje kao i na vodu.

Važna karakteristika PVC kartica je da ostavljaju utisak na onoga kome je dajete, jer su PVC vizit kartice na neki način neobične i nesvakidašnje.

Štampa se izvodi na tehnikom UV štampe, što garantuje precizan i visoko kvalitetan otisak.

Sve što važi za štampu na papirnim, važi i za PVC kartice. Dakle, moguće je jednostrano ili dvostrano, crno-belo i štampanje u boji, ali i kombinovanje istih.

Važno je napomenuti da je moguć izbor različitih boja juvidura, kao i mat ili sjajna varijanta istog. Što se tiče debljine plastike, koriste se više različitih debljina, zavisno od vaših potreba.

Providne vizit kartice

Providne vizit karte se takođe mogu štampati kod nas u Beogradu, a može se reći da su ovakva rešenja još neobičnija i još više nesvakidašnja od gore pomenutih PVC kartica u boji.

Štampa se takođe izvodi tehnikom UV štampe, i koriste se standardna providna ili peskirna plastika.

Što se tiče štampe na ovoj providnoj plastici, skoro sve je isto kao i kod obojene. Jedina razlika je što se one štampaju samo jednostrano.

Cene štampe providnih vizit kartica zavise od više faktora o kojima smo ranije govorili (tiraž, grafička dorada, itd.). Ukoliko vas detaljnije interesuju cene izrade bilo kog tipa vizit karti kod nas u Beogradu, uvek nas možete kontaktirati putem informacija koje su dostupne na našem sajtu.

Shopping Cart