Skeniranje

Najbrži i najefikasniji način prevođenja i čuvanja vaših dokumenata u digitalnom obliku jeste skeniranje. Svi znamo koliko nezgodno može biti kada se određeni dokument ili bilo koji papirni materijal od značaja ošteti i jednostavno ga više nije moguće vratiti u prethodno stanje.

Jednostavno, atmosferski uticaji, vlaga, neadekvatno okruženje u kome se čuva papir, pa čak i sama startost i kvalitet papira, mogu uticati na to da izgubite svoje dragocene materijale. Osim toga, nije retka pojava da štampa sa papira izbledi vremenom, kako sa originalnog dokumenta, tako i sa kopije.

Na svu sreću, razvojem tehnologije smo došli do toga da, danas po veoma pristupačnoj ceni i u veoma kratkom vremenskom periodu sve svoje štampane radove, fotografije, ili bilo koja druga dokumenta koja su vama značaja, možete sačuvati u elektronskom obliku.

Plus, svaki od skeniranih dokumenata je moguće koristiti i čuvati na različitim uređajima poput telefona, računara, tableta, USB diska, CD, itd. Takođe, digitalizovani dokumenti se mogu sačuvati u različitim formatima (neki od njih su: PDF, JPG, TIF).

Na taj način, ne samo da čuvate svoje dokumente na bezbednom, već i dobijate šansu da ih dalje uređujete, ostavljate beleške, lakše pretražujete kompletnu dokumentaciju i na taj način uštedite vreme.

Skeniranje malih formata A4A3
1-10 skenova
30 din.
50 din.
11-50
25 din.
40 din.
50+
20 din.
30 din.
*cena je ista za kolor i za crno belo skeniranje
Sken malih formata-automatski A4A3
51-100 skenova
5 din.
9 din.
101-200
3 din.
5 din.
200+
na upit
na upit
*cena je ista za kolor i za crno belo skeniranje

Formati i tipovi skeniranja

Što se tiče formata skeniranja, kod nas u radnji u Beogradu možete skenirati dokumente veličine do A3 (uključujući A5, A4 i A3). Dostupno je skeniranje u boji, kao i crno-belo skeniranje, i to na mašinama poslednje generacije koje omogućuju najkvalitetniji digitalni zapis i veliku brzinu izrade skeniranog materijala.

Važno je napomenuti i da je kod nas dostupno skeniranje veće količine dokumentacije, ali i skeniranje samo jedne strane, ukoliko vam je to potrebno. Radimo sve u zavisnosti od vaših želja.

Takođe, skeniranje se može izvoditi na više načina, a sve u zavisnosti od formata i tipa. Naravno, rezultat se nikada ne razlikuje, jer je zadovoljstvo korisnika naša obaveza! Uvek primenjujemo najadekvatniju metodu kako bi krajnji rezultat procesa skeniranja bio identičan originalu i kako bi zadovoljili sve zahteve korisnika.

Ukoliko je vaš dokumet ukoričen sa mogućnošći raskoričavanja, ili jednostavno uopšte nije nikada koričen, onda primenjujemo automatsko skeniranje pomoću brze funkcije skenera. Na taj način dobijate skenirani željeni dokument u vrlo kratkom roku bez ikakvih gubitaka u kvalitetu teksta ili grafika.

Ukoliko ipak imate ukoričeni dokument koji nije moguće raskoričiti (na primer, knjiga), primenjuje se skeniranje jedne po jedne strane. Iako nešto sporiji, ovakav način takođe donosi vrhunske rezultate digitalizacije dokumenata, bez obzira da li je reč o crno-belom ili kolor skeniranju.

Ukoliko nemate vremena da lično preuzmete vašu digitalizovanu dokumentaciju, moguće je slanje na mejl, sve uz prethodni dogovor.

Kada je reč o tipovima dokumenata koje skeniramo, lepeza je zaista široka. Dostupno je skeniranje knjiga, skripti, beleški, zapisa, lične karte, skeniranje potpisa, pasoša, ali i mnoge druge dokumentacije koja se najčešće skenira.

keniranje fascikli i dokumenata

Cena skeniranja je zaista zamenarljiva ako se pogledaju sve dobrobiti koje ono donosi. Pre svega, na jedan veoma efikasan i brz način možete sačuvati svoju kompletnu dokumentaciju od propadanja i bilo kakvih oštećenja.

Zatim, skeniranjem dokumenata i kompletnog papirnog materijala, ne samo da štedite vreme, već i prostor. Dakle, ne morate da trošite dragocene sate na pretragu određenih podataka, posebne strane, dela teksta ili nečega drugog, već to možete uraditi u par koraka na vašem računaru, telefonu ili tabletu.

Sam način skladištenja skeniranih dokumenata u memoriji elektronskog uređaja vam štedi prostor u kancelariji i stanu ili kući.

Dakle, sve što trebate da uradite je da nas posetite u radnji u Beogradu, a mi ćemo vam dati sve potrebne savete i najpovoljniju cenu skeniranja. Ukoliko vas interesuju detalji o cenama skeniranja, ili bilo kojih drugih usluga, uvek možete proveriti cenovnik koji možete pronaći na našoj internet stranici.

Shopping Cart