ŠTAMPA VELIKIH FORMATA

Štampa velikih formata

Osim pomenutih malih formata, postoji i štampa velikih formata koja je itekako zastupljena kategorija i ima široku primenu u današnjem vremenu što se može videti na svakom koraku.

Zaista, za rast i promociju jednog brenda, polazna tačka je upravo primena štampe velikih formata. Na ovaj način, brend postaje vidljiv i lako uočljiv svuda, na podu, na izlogu, na panelu, ukratko bilo gde u prostoru…

Najčešće se digitalna štampa velikog formata primenjuje na reklamama u izlozima, natpisima na staklu prozora i vrata, prilikom brendiranja automobila ili drugih vozila, kod izrade velikih banera, bilborda, itd.

Pored toga, na velikim formatima se štampaju  crteži i različiti projekti građevinskih i arhitektonskih firmi ili studenata na primer, mašinskog, arhitektonskog, građevinskog, šumarskog ili elektrotehničkog fakulteta.

Takođe, ne smeju se zaboraviti ni veliki posteri i reprodukcije slika na slikarskom platnu (takozvani „canvas“), što je danas izuzetno popularno.

Za sve te proizvode se primenjuju profesionalne mašine, različiti materijali i načini digitalne štampe velikih formata, bilo da je reč o crno-beloj štampi ili u boji.

Te mašine se nazivaju ploteri, odnosno štampači koji su namenjeni upravo štampi velikih formata. Ploteri su karakteristični po tome što štampaju iz rolne, a to upravo omogućava velike dužine štampanog materijala.

Pored toga, važno je i napomenuti da se ne koriste isti materijali, isti ploteri, a tako ni iste vrste i tehnike za štampu na materijalu koji će se koristiti u spoljašnjem ili u unutrašnjem prostoru. Tu se sasvim sigurno mora napraviti razlika.

Ipak, sve pomenute usluge i proizvodi, materijali i oprema su sada dostupni na jednom mestu, kod nas u studiju u Beogradu. Od skeniranja i kopiranja velikih formata, preko plotovanja, izrade promotivnog materijala različitog tipa (brendiranje lokala, vozila, štampa na PVC folijiceradi, kvalitetnim papirima velikih formata,…), pa do izrade roll up-ova koji se koriste u prezenterske svrhe, kao i proizvoda za uređenje i dekoraciju enterijera poput pomenutih podnih, ili natpisa na staklu.

Stampa crteza velikog formata

U slučaju da su vam bilo koje od pomenutih proizvoda iz kategorije digitalne štampe na velikim formatima potrebne, možete nas posetiti u našoj radnji u Beogradu.

Otvoreni smo za saradnju i da vaše ideje pretvorimo u realnost!

Materijal za štampu možete dostaviti lično kod nas u štampariji, na USB-u, ili nam poslati putem elektronske pošte.

Takođe, cenovnik usluga štampe velikih formata možete pronaći na našoj zvaničnoj internet stranici, ili nam poslati upit e-mail-om, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Shopping Cart