Reklamni proizvodi-promo proizvodi

Promo pokloni-stampa na reklamnim proizvodima

Kada se govori o reklami ili promociji jednog brenda, kompanije, lokala ili bilo čega drugog, najčešće se pomisli na prezentaciju širokim masama, obično putem TV-a, interneta, ili možda štampom reklamnog materijala velikih formata, itd.

Jednostavno, koristi se reklamni materijal i sredstvo za koje se smatra da će ga zapaziti veliki broj ljudi koje vaš proizvod ili usluga mogu zainteresovati.

Međutim, ono što se često zaboravlja jesu manji formati i drugi reklamni proizvodi. Poseban fokus je na promotivnim proizvodima kao veoma, veoma efikasnom rešenju i „oružju“ u reklamnoj kampanji.

Tu se pre svega misli na promotivni materijal poput različitih olovaka, upaljača, rokovnika, kalendara i sličnih reklamnih proizvoda.

Ako pitate bilo kog marketinškog stručnjaka, nesumnjivo će vam reći da je zastupljenost brenda i kvalitet grafičkog rešenja koje se koristi u reklame svrhe ključ uspeha jedne kampanje.

Stoga, ukoliko imate kvalitetan dizajn, štampa grafičkih elemenata na ovim pomenutim promo proizvodima će učiniti da vaš brend bude široko prepoznat i primećen.

I sami ste sigurno bezbroj puta zapazili interesantnu olovku kod nekoga i želeli da pročitate šta je napisano ili da saznate odakle ju je ta osoba dobila. To pokazuje da jednom odštampani materijal može poslužiti u reklamne svrhe više puta i „proširiti glas“ o vašem brendu na pravi način.

Plus, ovaj način reklamiranja je pristupačniji i isplativiji u poređenju sa nekim drugim, a osim niže cene, dobijate i bolji „domet“ (eng. reach) promocije.

Naravno, štampa promo proizvoda nije ograničena samo u primeni za reklamne kampanje već se može koristiti i kao veoma prigodan poklon u različitim situacijama.

Na primer, rokovnici ili notesi su veoma pogodni kao poslovni poklon. Tu svakako ne smemo zaboraviti ni dodatak u vidu olovke.

Dakle, osim kao promotivni proizvodi, štampani reklamni materijal se itekako može koristiti i kao poslovni poklon za vaše saradnike, kolege, zaposlene…

Odlična stvar je i to što možete kreirati i ekonomičniji i ekskluzivniji poklon, sve u zavisnosti od vaših želja i budžeta.

Štampa reklamnih proizvoda

Kod nas u studiju Beogradu je dostupna štampa isključivo najsavremenijim profesionalnim tehnikama koje daju vrhunski i dugotrajni otisak na materijalu na kome se štampa.

Tu pre svega mislimo na dve glavne tehnike koje mi koristimo, a to su sito štampa i direktna UV štampa. Karakteristična stvar za obe je da se koriste na velikom broju materijala (plastika, staklo, drvo, metal, koža, tekstil), i da ostavljaju visoko kvalitetan i postojan otisak na materijalu na kome se štampa.

Što se tiče sito štampe, ova metoda se koristi već prilično dugo u štamparskoj delatnosti, a može se primenjivati na zaista širokom spektru materijala od kojih su neki pomenuti gore.

Sam proces se sastoji od propuštanja boje kroz rešetkastu matricu, odnosno sito sa velikim brojem malih otvora, a sve to garantuje veoma visok kvalitet otiska, postojane boje i jasno vidljive konture grafičkog rešenja.

Kada se radi o direktnoj UV štampi, veoma važno je naglasiti da je pogodna za ravne, ali i za nepravilne oblike kakve su recimo olovke.

U oba slučaja, otisak je kvalitetan, vrhunski, sa jasnim i živopisnim bojama i izraženim i preciznim konturama.

Interesantna stvar je da direktna UV štampa pruža i zaštitu od vode i vlage, ali i UV zraka i drugih atmosferskih pojava i uslova.

Baš kao i sito štampa, i UV direktna štampa se primenjuje na širokom spektru materijala poput plastike, metala, drveta, kože, stakla, i mnogih drugih.

Ukoliko vas interesuje izrada nekih od ovim reklamnih materijala, uvek se možete više informisati detaljnije po kategorijama na našem sajtu.

Naravno, ukoliko vas zanimaju cene ili neki drugi detalji vezani za vaš konkretan projekat štampe, sva pitanja nam možete poslati upitom na adresu elektronske pošte, pozvati nas ili nas posetiti lično u našoj radnji u Beogradu. Otvoreni smo za saradnju!

Shopping Cart