Kalendari

Kalendar 2022

U ogromnoj ponudi reklamnih proizvoda koje možete kreirati i odštampati kod nas, jedan od najomiljenijih i najviše korišćenih jesu kalendari.

Kalendari koji mogu biti zidni, stoni i džepni, predstavljaju nezaobilazni materijal koji se može naći u svakoj kancelariji, a pored isključivog praćenja datuma, mogu veoma fino poslužiti u reklamne svrhe.

Iako se danas akcenat stavlja na digitalizaciju, a kalendari su postali dostupni na svim uređajima, od računara, preko tableta, pa do mobilnih telefona, klasičan papirni kalendar nije izgubio svoje mesto, kako u kancelarijama i drugim prostorijama, tako ni u marketinškim poduhvatima.

Jednostavno, nema sumnje da će veliki broj ljudi radije proveriti ili samo „baciti“ pogled na zid ili svoj radni sto, nego da proverava datume na računaru, na primer.

A kada „bacite“ pogled na kalendar, bez obzira da li je zidni, džepni ili stoni, gotovo je nemoguće da ne primetite reklamne motive odštampane na tom istom kalendaru.

Upravo tu se krije potencijal i razlog zašto su kalendari još uvek jedan od najomiljenijih reklamnih proizvoda koje naši klijenti često naručuju.

To znači da postavljanjem kalendara na pravim mestima u vašoj firmi i poklanjanjem istih svojim zaposlenima, saradnicima, klijentima ili prijateljima možete lako da proširite prostor na kome će vaš brend biti uočljiv.

Foto kalendari

Jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularnijih tipova kalendara koji se široko koriste i najčešće štampaju jesu foto kalendari.

Bez obzira da li je reč o stonim ili zidnim kalendarima, uvek je interesantno postaviti fotografije na stranice kalendara tako da prikazuju, na primer vaše proizvode, ili da na bilo koji način prikazuju motive koji se mogu povezati sa vašim brendom.

U drugom slučaju, moguće je koristiti gotove foto kalendare sa već odrađenim dizajnom i motivima, na primer nekim fotografijama interesantnih pejzaža prirode ili fotografijama gradova. Na takve kalendare se dodaje nalepnica i upravo ovaj način izrade kalendara je cenovno najisplativiji.

Nalepnica se lepi obično na donji deo kalendara, koji je upravo predviđen za brendiranje, a može da sadrži bukvalno sve što vi želite i smatrate da treba da bude odštampano.

Tu svakako spadaju ime kompanije, kontakt podaci, logo, i možda još neki detalji koji se smatraju pogodnim.

Ne smemo zaboraviti ni džepne kalendare koji su veoma malih dimenzija, a najčešće se izrađuju, odnosno štampaju kao poleđina vizit karte. To je najefikasniji i ujedno najisplativiji način jer imate dva proizvoda, a koristite jedan materijal za štampu.

Izrada kalendara

Što se tiče tehnika štampe kalendara koje mi koristimo, pretežno su to sito štampa i digitalna štampa. Prethodno smo pomenuli da se na kalendare, kako zidne tako i stone, lepi određena nalepnica sa odštampanim materijalom i svim podacima koje želite da sadrži vaš kalendar. Tako se najčešće kalendari izrađuju u velikim tiražima jer je u slučaju malih tiraža cena digitalne štampe dosta veća.

Osim toga, moguće je izraditi i sve vrste kalendara direktnim uštampavanjem korišćenjem sito štampe, ukoliko su takvi zahtevi klijenata, naravno. Ovakav način je takođe daleko pristupačniji ako se radi u velikim tiražima.

Kada je reč o štampi malih džepnih kalendara, oni se izrađuju digitalnom štampom jer se najčešće radi velika serija, pa je tako značajno isplativije raditi.

Važno je napomenuti i da se prilikom izrade kalendara može koristiti nekoliko vrsta papira, a to podrazumeva kunstdruk ili ofset papir, mada se može štampati i na nekim ekskluzivnijim papirima ukoliko je to želja klijenta.

Papiri se obično kreću u gramaturi od 100 g/ pa do 200 g/ kada je reč o ofsetnom papiru, dok se kunstdruk koristi u gramaturi od 150 g/ pa do 350 g/. Što se tiče formata koji se koriste, to su najčešće A3, A4 i B3 formati.

Još jedna važna stvar jesu završne grafičke dorade koje se mogu odraditi, a obuhvataju perforaciju papira, postavljanje spirale, presavijanje, katovanje, i druge vrste dorada.

U svakom slučaju, bez obzira na papir, tehniku štampe i tip kalendara koji izaberete, uvek možete biti sigurni da će konačni proizvod biti u vrhunskom kvalitetu, sa postojanim bojama, izraženim kontrastom i jasnim i uočljivim detaljima. Kvalitet i zadovoljstvo korisnika su naša obaveza i cilj!

Cena štampe kalendara

Što se tiče cena štampe, veoma je bitno odrediti tip kalendara kao i tiraž koji će se štampati. Ukoliko se izrađuju kalendari u većem tiražu, na konačnu cenu se obračunava popust na količinu.

Važno je naglasiti i da je minimalni tiraž koji možemo pokriti 10 komada. Manje od ovog broja ne štampamo jer jednostavno nije isplativo. Preporuka je da odredite više desetina ili možda čak par stotina kalendara kao cilj kako bi čitav proces bio cenovno isplativ i prihvatljiv.

U svakom slučaju, za sve detalje u vezi izrade i štampe kalendara možete nas kontaktirati i poslati nam upit putem informacija koje su dostupne na našem zvaničnom sajtu.

Odgovorićemo na sva vaša pitanja i zahteve u najkraćem mogućem roku!

Shopping Cart