Posteri i plakati

Posteri i plakati A0

 Ako želite da nešto promovišete danas, posteri i plakati biće Vam od velike pomoći. U cilju što bolje prodaje, promocije i marketing strategije plakati su upravo sredstvo koje Vam je neophodno. Ako imate manifestaciju ili određeni skup koji je potrebno da poseti što više ljudi plakat je idealno rešenje koje ćete zalepiti po gradu ili okačiti na društvene mreže i tako proširiti informaciju o tome gde se i kad održava Vaš događaj. Posteri imaju još jednu praktičnu primenu u našem domu jer se koriste u dekorativne svrhe. Ako niste ljubitelji umetničkih dela, posterima možete da ispunite svoje prazne zidove i unese živost u enterijer.

Posteri za zid mogu predstavljati Vaš omiljeni film, određenu manifestaciju gde ste bili učesnik pa čak i Vaše personalne slike  mogu se odštampati na velikom formatu i krasiti Vašu dnevnu sobu. Slike za zid koje se odštampaju u formi postera možete uramiti i okačiti na zid različitim kukicama, a možete ga samo i zalepiti određenom trakom kako Vama više odgovara. Štampa plakata podrazumeva velike formate jer im je svrha da se posmatraju sa velike udaljenosti, i oni se najčešće štampaju na posebnim digitalnim mašinama predviđenim za ovu vrstu štampe.

Digitalna štampa na mašinama koje su odgovorne za štampanje imaju veliku rezoluciju i visoko kvalitetni otisak, što implicira da će štampa plakata biti vrhunski odrađena.

Posteri po želji se kreiraju veoma brzo, odnosno ako Vam je potreban jedan komad, može se odštampati odmah. Ako ste unapred radili pripremu za štampu manja količina postera i plakata može biti urađena na licu mesta. Cilj svakog plakata ili postera je da se izdvoji u moru istih i da privuče našu pažnju jer gotovo uvek prenosi neku važnu poruku ili informaciju. Iz tog razloga kvalitet štampe i izrade ovog promotivnog materijala mora biti na vrhunskom nivou, ili u suprotnom neće postići traženi efekat.

Cena postera - postojani Eko Solvent Printpapir foto sjaj 130 gr.papir foto polu sjaj 200 gr.
B2- 500 mm x 707 mm
450 din/kom.
550 din/kom.
B1- 707 mm x 1000 mm
910 din/kom.
1050 din/kom.
A1- 594 mm x 841 mm
650 din/kom.
750 din/kom.
A0- 841 mm x 1189 mm
1290 din/kom.
1490 din/kom.
Cena štampe postera i plakata – ink jet print
Papir 120gr. foto mat rolna 610mm i 1060mm- 1090 din/m2
Papir 180gr. foto mat rolna 610mm i 1060mm- 1290 din/m2
Papir 180gr.-200gr. foto sjaj rolna 1060mm- 1490 din/m2
obračun cene – širina rolne x metar dužni= m2 x cena
Cena plakata 160 gr. kunsdruk 31 x 46 cm štampa na laserskom štampaču
1-20 kom- 120 din/kom.
21-50 kom- 115 din/kom.
51-100 kom- 105 din/kom.
101-500 kom- 93 din/kom.
500+ kom- 84 din/kom.
Cena kaširanja postera na karton kašir penu 5 mm cena
35 x 50 cm
370 din/ kom.
50 x 70 cm
750 din/ kom.
70 x 100 cm
1480 din/ kom.
100 x 140 cm
2970 din/ kom.
U cenu nije uračunata štampa postera
Ramovi i lajsne
Plastična poster lajsna dužina 1m(bela/siva/crna)- 130 din/kom.
Plastična poster lajna sa kanapom dužine 1m bela- 250 din/kom.
Ram drveni za poster sa staklom- USKORO
Klik Ram aluminijumski- USKORO
Zakačaljke za karton penu-USKORO

Štampa postera

Štampa postera mora biti urađena najkvalitetnijim digitalnim mašinama koje poseduju visoku rezoluciju jer je njihova primena u današnje vreme veoma široka. Posteri za zid uz korišćenje najsavremenije opreme mogu postati moderno dekorativno sredstvo u Vašem životnom prostoru. Štampa postera može Vam doneti i kreirati unikatni dekor sa Vašim ličnim pečatom koji se ne može pronaći ni u jednoj prodavnici dekoracije za dom. Ako nemate urađenu pripremu za štampu ili niste sigurni oko dizajna naš tim profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom može Vam pomoći i prilagoditi sve Vaše zahteve i sprovesti ih u delo.

Štampanje postera većinom se obavlja na dva načina, odnosno oni se mogu izraditi na ploteru ili  digitalnom laserskom  štampom. Razlika je pre svega  u dimenzijama postera, odnosno na ploteru možete štampati veće formate nego na digitalnim štampačima. Prednost digitalnih  profesionalnih laserskih štampača je ta što su brže od plotera i za kraće vreme mogu Vam isporučiti željeni poster.

Posteri izrađeni u digitalnoj tehnici se isplate kada radite male serije formata koji ne prelaze veličinu 32 x 45 cm  ili A3,  u drugim varijantama neophodna je štampa na ploteru. Kvalitet štampe na ploteru je podjednako dobar kao i na digitalnoj mašini, a višestruko će Vam značiti ako su Vam potrebni posteri velikih formata.  Postere možete štampati na dve vrste papira i to na mat papiru ako ne želite odsjaj prilikom ramljenja na zid, ili sjajnom papiru koji ima sjajni premaz i glatku teksturu. Obe vrste papira su kvalitetne i pogodne za štampanje postera. Na Vama je samo da odlučite koji Vam se više dopada, ili u odnosu na to gde ćete poster zalepiti i koja je njegova svrha.

Posteri za sobu

Jedan od najboljih načina da ukrasite i oplemenite svoj enterijer su posteri po želji, bilo da želite da date svoj lični pečat dnevnoj sobi, ili pak želite da zalepite u kuhinju inspirativne slike hrane.

Posteri za dečiju sobu su odlično rešenje kako da ukrasite sobu svojih mališana, a njima ispunite želju i u sobu im dovedete omiljenog crtanog junaka. Posteri za decu mogu da budu printovi njihovih omiljenih crtaća, životinja, ili čak i dekorativnih početnih slova njihovog imena. Kada odaberete određeni dizajn u skladu sa enterijerom posteri za dečiju sobu doprineće veselijoj atmosferi u sobi. Posteri za decu mogu biti različitih dimenzija ili možete napraviti tri različita postera sa istom temom i tako napraviti celinu u dečijoj sobi.

Ako želite da odaberete neki klasičan motiv prirode ili određene apstraktne printove za svoju spavaću sobu posteri mogu biti dekorativno rešenje koje će uneti živost u Vaš prostor. Ako se odlučite za dekoraciju enterijera uz pomoć printova posteri su brzo i efikasno rešenje koje će napraviti razliku u Vašem domu.

Danas je štampanje postera brzo dostupno i lako izvodljivo što znači da za vrlo kratko vreme u svom domu možete imate željene slike kojima ćete oplemeniti Vaš prostor. Prodaja postera nije ono sto mi nudimo, jer ih možete kupiti u svim prodavnicama koje se bave prodajom dekorativnih stvari za vašu kuću. Mi možemo savršenim printom, oživeti Vašu ideju ili nekoj Vašoj dragoj uspomeni udahnuti novi život.

Ako imate svoj ugostiteljski objekat poput kafića, restorana ili hotela, takođe možete pažljivo odabranim posterima postići odličan dekorativni efekat. Uramljenim posterima možete ispuniti zidove i u svojoj kancelariji ili prostoru za rad i na taj način poslati poruku koja je usko vezana za Vašu profesiju. Posteri za sobu mogu biti i originalan poklon za useljenje kada krenemo kod prijatelja u njihov novi dom.

Posteri i plakati za deciju sobu

Kaširanje na peni

U našem širokom asortimanu izrade plakata i postera nudimo i kaširanje na peni, što je zapravo proces lepljenja određenog postera na penu, odnosno čvrstu podlogu.

Kaširanje radimo po najvišim standardima, samolepljivom penom od 5 mm, koja služi za jednostrano kaširanje. Dimenzije ovih ploča koje služe za kaširanje postera je 100 x 140 cm. Ploča se može podeliti na manje formate prema veličini postera koji se kašira. Obračun cene se vrši prema utrošenom materijalu za sve standardne dimenzuje(35 x 50cm, 50 x 70cm, 70 x 100cm i 100 x 140cm). Njihova praktična primena je višestruka jer su ravne, lake i njihova obrada nije komplikovana. Kaširanje na peni najčešće se izvodi na kartonu od 5 mm, ali na tržištu postoji još vrsta debljine. Postoji još i kaširanje na kartonu debljine 10 mm, zatim na foreksu koji dolazi u dve debljine, od 3 mm i 5 mm. Ređe ali takođe zastupljeno je štampanje na leksanu, lepenci i kliritu u marketinške svrhe.

Ako želite da svoje promotivne štampane materijale ili postere za sobu odštampte na pločastom materijalu i napravite od njih čvršći i dugotrajniji proizvod kaširanjem na peni ćete to postići. Proces se odvija tako što se željeni print ili fotografija prvo štampaju u visokoj rezoluciji, a zatim se lepe na ploču odabranog materijala i debljine.

Na ovaj način možete odštampati fotografije, postere, plakate sa obaveštenjima, mape, smernice, informacije od značaja, koji na ovaj način, odštampan na čvrstom materijalu ostaju trajniji, produžavate im vek, i čuvate ih od spoljnih mehaničkih oštećenja. Ova tehnika štampanja je veoma pouzdana i višestruko primenjivana počev od kućnog dekora i enterijera, preko promotivne svrhe malih i velikih preduzeća, pa sve do raznih izložbi, koncerata i predstava. Budite slobodni da kontaktirate naš tim stručnjaka koji će Vam pomoći i brzo i efikasno ispuručiti traženu uslugu.

Štampa plakata

Štampanje plakata je uvek najbrži i najlakši vid promotivnog materijala koji će Vašu publiku ili potrošače obavestiti o predstojećim akcijama, događajima, određenim popustima i dešavanjima. Plakat je sredstvo pomoću koga prenosite najbrže informaciju i okupljate ljude na jednom mestu. Ako Vam je potrebna najava utakmice, koncerta, izložbe ili neke druge manifestacije plakat je ono što Vam je potrebno. Ako radite promociju svog brenda, ili novog proizvoda, ili ste napravili kampanju koja se bavi određenom temom potrebno je štampati plakate kojima ćete svoju ciljnu grupu obavestiti o tome.

Možete odštampati i pojedinačni plakat ako želite da određenu fotografiju ili sliku poklonite dragim ljudima za rođendan ili neki praznik. Plakate možete štampati kao i obične printove u boji ili mogu biti crno-beli, a formati plakata zavise isključivo od Vas i Vaših potreba. Izbor boja koji ćete koristiti za svoj plakat isključivo je stvar dizajna, i nekad se radi samo jedna boja, a nekad se radi u punom koloru. Ako Vam je potreban plakat velikih dimenzija za određeni zid u životnom prostoru koristićete štampu velikog formata da bi plakat bio jasan, visoke rezolucije i kvalitetno izrađen. U zavisnosti od toga šta Vam treba, plakate možete izraditi u malim ili velikim tiražima, pitanje je samo gde je sve potrebno zalepiti plakat i u kakve promotivne svrhe ćete ga koristiti.

Pre štampanja plakata potrebno je uraditi pripremu za štampu da bi plakat bio dobro urađen, jasno vidljiv i da služi svrsi. Možemo napraviti plakat po već pripremljenoj štampi koju nam dostavite ili možemo za Vas uslužno napraviti pripremu po Vašim željama i smernicama. Ako slučajno priprema za štampu koju nam donesete mora da se prepravi radi dobijanja kvalitetnijeg gotovog proizvoda naš tim stručnjaka napraviće ove korekcije za Vas.

Shopping Cart