Photobook

Photobook uspomene sa letovanja

Jedan od, u poslednje vreme, veoma popularnih načina da sačuvate sve svoje fotografije koje ste zabeležili u najrazličitijim momentima života, jeste kroz kreiranje takozvanih „photo book-ova“ odnosno knjiga sa fotografijama.

Čitava priča sa foto knjigama je zapravo veoma interesantna jer predstavlja na neki način „unapređenu verziju“ foto albuma, a opet lakši način da u svakom momentu pregledate i pokažete drugima najdraže uspomene u poređenju sa, na primer, digitalnom verzijom fotografija na računaru ili telefonu.

Tako, kroz izradu foto knjiga, možete zauvek sačuvati sve vaše fotografije sa venčanja, rođendana, krštenja, letovanja, zimovanja, zaista bilo kog događaja koji vam može pasti na pamet. Stoga, knjiga sa fotografijama može biti i pravi poklon koji tražite za vama drage osobe.

Osim pomenutih fotografija, foto book se može koristiti i kao svojevrsna prezentacija vaših proizvoda. Iako zaista puno ljudi koristi sve prednosti savremenih tehnologija i kreira prezentacije svojih proizvoda u digitalnom formatu, dodir papira, prelistavanje stranica i svež miris štampe su nešto što digitalni svet ne može da nadoknadi.

Zato nema razloga da već danas ne odlučite i dođete kod nas u studio u Beogradu. Čekamo vas sa modelima, različitim materijalima, formatima, tehnikama završne dorade, i svim savetima i preporukama kako bismo zajedno kreirali foto book baš tako kako ste zamislili!

Izrada photo book-a

Što se tiče samog procesa izrade photo book-a (jednog ili više primera), veoma je važno istaći da štampu radimo samo na najkvalitetnijim materijalima, od korice do unutrašnjih stranica. Zadovoljstvo klijenata je uvek prioritet, tako da nema mesta kompenzaciji.

Jedna knjiga sa fotografijama u svakom pogledu mora odgovarati zahtevima klijenata, od izgleda korica, preko rasporeda fotografija, do različitih tehnika završne dorade koje se mogu primeniti da krajnji proizvod izgleda još lepše.

Dimenzije papira na kome se vrši štampa su standardne, ali je naravno moguće izraditi foto book i u drugim dimenzijama koje će odgovarati vašim idejama.

Što se tiče tiraža štampe, jedan foto buk se najčešće izrađuje sa minimalno par desetina vaših fotografija (obično 20) ili više. Ukoliko je to potrebno, može se izraditi u više primeraka, naravno sve u skladu sa vašim željama.

Nakon štampe, pristupa se koričenju svih fotografija prema redosledu koji ste vi odredili. Koričenje se može vršiti upotrebom spirale ili tvrdog poveza, ili čak kombinacije pomenutih tehnika.

Sve u svemu, kako god da ste zamislili izgled vaše foto knjige, i bez obzira na njenu primenu (privatno ili poslovno), kod nas ćete sasvim sigurno moći da pronađete prava rešenja i to po pristupačnim cenama. U svakom slučaju, stojimo na raspolaganju svim klijentima po pitanju svih saveta, konsultacija, dogovora, pregleda modela, ili bilo čega što vas interesuje, a da možemo pomoći.

Šta je photo book-knjiga sa fotografijama

Do sada smo uglavnom govorili o tome kako ide proces izrade photo book-a odnosno izrada foto knjiga kako bi bio pravilan prevod na srpski jezik.

Međutim, šta je to zapravo photo book?

Malo ranije pomenuli da je foto book jednostavno rečeno knjiga sa fotografijama. Ali, ne, to nije foto album gde možete čuvati svoje fotografije, već sasvim drugačiji proizvod i drugačiji pristup fotografiji.

Iako je namena dosta slična, dakle čuvanje uspomena koje ste zabeležili foto aparatom, telefonom, bilo kojim uređajem sa kamerom, zapravo, pravilno bi možda bilo reći da je foto knjiga „unapređena verzija“ foto albuma.

Zahvaljujući različitim tehnikama koje se koriste prilikom izrade jednog photo book-a, a o kojima smo ranije govorili, danas je moguće, po veoma prihvatljivim cenama, izraditi potpuno personalizovan proizvod.

Na taj način, foto buk može biti veoma lep i jedinstven poklon za vama drage osobe.

Osim toga, može se izrađivati najrazličitijim povodom. Recimo, to može biti svadba, krštenje, rođendan, nezaboravno letovanje ili bilo koji drugi događaj ili slavlje.

Stampa fotobukova sacuvajte vase uspomene

Pored ličnih potreba, foto knjiga može predstavljati dobru prezentaciju vaših proizvoda. Kao što smo to ranije napomenuli, uvek je lepše prelistati fotografije nego to raditi preko računara.

Neko će reći: „Šta je sa katalogom?“. Tačno, postoje i katalozi, i iako se isto to može odraditi kreiranjem kataloga, u nekim situacijama se bolji utisak može ostaviti ako prezentacija izgleda lepše i vizuelno i fizički (na dodir).

Za kraj, bitna stvar je naglasiti da sve fotografije, numerisane u redosledu prema kome želite da budu štampane, možete dostaviti lično (na USB disku) ili putem e-pošte i podataka koje možete pronaći na našem veb sajtu.

Shopping Cart