Koverte

Koverat mali

Iako se možda manje koriste nego ranije, koverte i dalje itekako imaju svoje mesto u različitim situacijama. Na primer, ni jedna svečanost ili događaj bilo kog tipa ne može da prođe bez profesionalno i lepo dizajniranih i odštampanih koverti.

To podrazumeva rođendane, venčanja, različite proslave, godišnjice, svečanosti u firmi, i tako dalje. Koverte stoga imaju široku primenu, ali se često zapostavljaju kada je reč o reklami i promociji sopstvene firme ili brenda.

Na primer, poznato je da se koverte prave od papira, pa su stoga veoma pogodne za štampu različitih motiva, slova, logotipa na prednjoj ili zadnjoj strani.

Po svojim dimenzijama spadaju u manje formate, a velika prednost je što možete izraditi potpuno unikatne i nesvakidašnje dizajne po veoma pristupačnoj ceni.

Plus, kreiranjem „personalizovanih“ koverti, značajno se dodaje na profesionalnosti, bez obzira da li je reč o rođendanskoj proslavi ili godišnjici osnivanja kompanije.

Stoga, u nastavku ćemo nešto više govoriti o štampi na kovertama, dimenzijama kao i ceni štampe koverata različite namene.

Ameriken koverta 110 x 230 mm (kolor štampa)cena
50 kom
1000 din.
100 kom
1600 din.
200 kom
3000 din.
500 kom
6000 din.
1000 kom
9000 din.
2000 kom
na upit

Štampa koverata

Kao što je to ranije navedeno, koverte imaju različite namene i veoma široko se koriste pre svega kao kancelarijski materijal.

Dakle, na profesionalnom nivou, koverte se svakodnevno koriste u komunikaciji između dve, na primer, kompanije, ili određene firme i korisnika.

Međutim, da bi se sve podiglo na još jedan profesionalniji nivo, rešenje se javlja u štampi na kovertama. Tako po veoma pristupačnim cenama i u prilično kratkom vremenskom roku možete dobiti odštampane koverte u različitim dimenzijama, sa jasno uočljivim visoko kvalitetnim otiskom naziva kompanije i logotipa, ili drugih detalja za koje smatrate da se trebaju naći na poleđini ili prednjoj strani koverte.

 

Tehnike štampe na kovertama podrazumevaju digitalnu i ofset štampu, a primena jedne ili druge metode pre svega zavisi od tiraža štampe. Tako se digitalna koristi za manje tiraže, dok se ofset štampa primenjuje kada se štampa veći broj koverata.

Obe tehnike donose visok kvalitet otiska sa jasnim konturama, bojama i kontrastom. To znači da primalac neće samo pogledati i baciti kovertu koju šaljete, već će kvalitet štampe i dizajna privući pažnju i zainteresovati tu osobu da otvori i proveri šta se nalazi unutra.

Kada je reč o ceni štampe na kovertama, postoji više faktora koji to određuju. Na primer, pre svega je važno da li planirate da koristite običan beli papir ili možda neki luksuzniji specijalni papir.

Pored toga, često boje igraju bitnu ulogu, pa ukoliko želite da štampa sadrži više boja, cena će biti različita u odnosu na koverte sa dve boje ili crno-belom štampom.

Još jedan faktor koji utiče na cenu štampe koverti jeste i tiraž. Kod nas u radnji u Beogradu je dostupno štampanje i manjih i većih tiraža, i to po veoma povoljnim cenama. Ukoliko se odlučite za manji broj koverata, svakako cena će biti nešto viša, dok za veći broj cena pada.

Ukoliko imate posebne zahteve i želite da saznate nešto više detalja o štampi koverata za vaš poseban projekat, najbolje rešenje je da nam pošaljete upit, a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.

Podatke za slanje upita možete pronaći na našoj zvaničnoj internet stranici.

Ameriken koverte sa štampom

Koverte - dimenzije

Još jedna stvar koju smo ranije napomenuli kao prednost štampe koverata jeste i dostupnost u različitim dimenzijama.

Koverte kao najčešće korišćeni tip kancelarijskog materijala spada u manje formate. Stoga, u zavisnosti od namene, uvek i veoma lako možete pronaći onu dimenziju koverte koja vama treba i koja može da zadovolji te potrebe.

Kod nas su dostupne sledeće dimenzije koverata: Ameriken koverta (230×110 mm), format B5 (250×175 mm), format C4 (230×330 mm), format C5 (229×162 mm), format B4 (250×350 mm), format E4 (300×400 mm), format A5+ (160×230 mm), format B5+ (190×260 mm), format A4+ (324×229 mm).

Dakle, kao što možete zaključiti, dostupan je širok spektar dimenzija i veličina koverata, i sve se mogu štampati u manjem ili većem tiražu, naravno u zavisnosti od vaših želja.

Važno je naglasiti i posebno istaći tip koverte „American“, takozvana ameriken koverta, koja se zaista široko koristi i svi se susrećemo sa ovim tipom svakodnevno.

Ameriken koverte se koriste bukvalno u svim kompanijama koje šalju svojim korisnicima mesečne račune, izveštaje, različita obaveštenja, i slično. One se mogu se izrađivati sa takozvanim prozorom ili bez njega.

Osim ovih, izrađuju se i koverte drugih dimenzija, od papira u boji ili običnog belog, sa crno-belom ili kolor štampom, sve po zahtevima klijenta.

Specijalne koverte

Osim reklamnih i koverata koje se koriste za komunikaciju na relaciji korisnik-kompanija ili između dve kompanije, u ponudi imamo i specijalne koverte od luksuznog papira.

Ovaj tip koverti se koristi najčešće prilikom kreiranja specijalnih pozivnica. To mogu biti pozivnice za bilo koju svečanost poput proslave godišnjice osnivanja kompanije, uspešno završenog ili započetog projekta, rođendana, svadbe, ukratko bilo koje vrste proslave.

Prednost ovih specijalnih pozivnica je ta što se štampaju na specijalnim luksuznim papirima pa ostavljaju mnogo bolji utisak na primaoca u odnosu na klasične bele koverte.

Štampa motiva i grafičkih rešenja na specijalnim kovertama se izvodi prethodno pomenutim tehnikama ofset i digitalne štampe na nekim od prethodno pomenutih formata.

Na ovaj način možete po pristupačnim cenama dobiti veoma lepu i privlačnu kovertu sa vrhunskim otiskom štampe koja će zasigurno ostaviti pozitivan utisak na osobu kojoj je uručujete.

Kako odabrati pravu kovertu?

Dakle, sada kada smo objasnili kako se izvodi štampa na kovertama i koje su njihove dimenzije, možda je korisno pomenuti i neke detalje prilikom izbora prave koverte.

Kako zapravo odabrati pravu kovertu? Odgovor na ovo pitanje krije se u više faktora koje treba razmotriti pre konačne odluke.

Na primer, pre svega je važna namena same koverte. Dakle, ako šaljete neku dokumentaciju, izveštaje svojim klijentima i slične stvari, verovatno je da ćete se opredeliti za običnu kovertu, najčeššće od belog papira. Međutim, ukoliko organizujete proslavu ili neki svečani događaj, onda prvi izbor trebaju biti specijalne koverte.

Osim belog i luksuznog papira, dostupan je i širok spektar papira u boji a koji se takođe može koristiti za izradu koverata i za štampu.

Pored toga, obratite pažnju na težinu koverte koja se kreće od 80g do 120g, a bira se u zavisnosti od materijala koji se šalje. Tako ćete lakšu kovertu uzeti ukoliko šaljete određene račune i slične stvari, a teže koverte ukoliko se unutra stavljaju dokumentacija, brošure, generalno više listova štampanog materijala.

Na kraju, veoma je važno obratiti pažnju i na dimenzije zbog materijala koji stavljate u koverte. Ukoliko je važno da papir ostane nepresavijen, onda birajte veće dimenzije.

Shopping Cart